Kahraman Kim?

Kahraman Kim?
Who is The Hero?

23 Eylül 2009 Çarşamba

VİSKİNİN MUADİLİ OLUR MU?



Otel ismi: Orange County DE LUXE HOTEL – ANTALYA Kemer
Konu ürün: İstanblue Turunç aromalı Malt VOTKA
http://www.etstur.com/Orange-County-Deluxe-Hotel


VİSKİNİN MUADİLİ OLUR MU?

MALT VOTKA VİSKİ SAYILABİLİR Mİ?

FİRMA MALT VOTKAYI VİSKİ OLARAK VERİLSİN DİYE ÖZEL OLARAK ÜRETİYOR OLABİLİR Mİ?

Otel 5 yıldızlı. UHD. Yani Ultra her şey dâhil tanımlı.
Ancak eylül döneminde havalar serinledi diye klima sistemini kapatıp merkezi ısıtma sistemine geçmişler; ama fiyatlandırma Ekim ayı üzerinden değil, yine Eylül fiyatı ödüyorsunuz. Odaların çok sıcak olduğu yönünde müşteri şikayeti karşısında, ancak 2 gün sonra klimalar normale dönebiliyor.
Kapalı yüzme havuzu gerçekten kapalı; çünkü su ısısı belirtilmediği gibi, buz gibi; havuzun hemen yanında jakuzi çalışıyor ama içindeki su yine buz gibi. Fin hamamı kapalı; kaç gün ara ile sorarsanız sorun, 2 gündür arızalı deniyor…
İçki veren barlarda viski yerine ISTANBLUE’nun turunç aromalı malt VOTKA veriliyor; bunu tespit ettiğinizde operasyon müdürü, “ne var bunda, bu bir viski muadilidir, kaçak zehirli alkol vermiyoruz!” diyor. [1]
Tekila isteyene yine votka veriliyor… Otelin simgesi haline gelmiş bir içecek olarak plastik büyük bardaklarda taze naneli limonlu MOHİTO içeceği de, yine operasyon şefinin açıkça belirttiği gibi, BAKARDİ yerine yine VOTKA kullanılarak yapılıyor. Çoğunlukla Rusların ziyaret ettiği bir otelin, çok az miktarda Türk müşterilerinin bu tür itirazları ise çok anlamsız bulunuyor. Çünkü bu konuda hiç şikâyet almıyorlar!
Operasyon şefine soruyoruz; “bu bir aldatmaca değil mi?”
Cevap hazır; “asla değil, kimseyi zehirlemiyoruz. [2] Viski muadili votka kullanıyoruz, bunun ne zararı var. Benim anneme de tansiyon ilacını, doktorun yazdığının muadilini verebiliyorlar. “
“Ama size ilacın muadil olduğunu söylüyorlar, sizin muadili kabul etmeme şansınız var; bize bunun viski muadili olduğunu durumu kendi çabamızla çözdükten sonra, siz söylüyorsunuz… Örneğin bize “muadil mi, gerçek viski mi istersiniz?” diye soran barmeniniz yok!”
Sessizlik.
“O zaman siz evde de misafirlerimize çaktırmadan viski muadili votka ikram ederek tasarruf yapmamızı öneriyorsunuz, öyle mi?” diyoruz.
Operasyon şefi, “Hayır bu sizin sorununuz, ben böyle bir öneride bulunmadım.” diyor.
“Peki siz evinizde böyle muadil bir ikram yapıyor musunuz?” diye ısrar ediyoruz.
“Hayır yapmam.” diyor.
Özetle;
“Oteliniz çok tutumlu, yani eli sıkı bir ULTRA HERŞEY DAHİL anlayışı sezdik…
“Barda sarı ve beyaz leblebiden, kavrulmuş mısırdan oluşan çerez veriyorlar, bizim alışageldiğimiz fındık-fıstık-çam fıstığı-vb asla yok.
“Müşteri ne istese onun votkalısını veriyorsunuz…
“Plaj havlularınız otelin ilk açıldığı yıldan kalmış olmalı… Hepsi rengi uçmuş eprimiş… Havluda belli bir standartınız da yok; bazı havlular yüz havlusu büyüklüğünde, bazısının eni çocuk boyunda!
“İskelede de nedense sebil makinesinde AYRAN konulmuş, yabancı müşteriler pek yüzüne bakmıyor…
“Klima tasarrufunuz olsun, kapalı havuzu ısıtmamak olsun, hep aynı nedenlerden olsa gerek. Ama odamızın enerji tasarruf sistemi arızalı idi, otel zarar etmesin diye hemen bildirdik, ama 5 gün içinde kimse gelip tamir etmedi!”

Şef yine de umutlu;
“Ama ben sizin ailece bu otelde mutlu olduğunuzu görüyorum.” diyor operasyon şefi.
“Bu tümüyle bizim alçak gönüllü olmamızdandır; bu oteli maalesef kimseye tavsiye edemeyiz. Otelinizde yeşil alan hemen hemen hiç yok, ne tenis kortu, ne açık spor sahası mevcut, kapalı yüzme havuzunuz sadece kışın açıktır diyorsunuz, bu 5 yıldızı kim nasıl veriyor acaba?”
Evet sormak gerek, bu otellere bu 5 yıldızı kim verip de denetlemiyor acaba?


NOT:
Konu ürün olan İSTANBLUE TURUNÇ AROMALI MALT VOTKA hakkında bilgi almak, bu ürünün piyasada bulunmama nedenini sorgulamak, bu ürünün bazı oteller “viski muadili” kullansınlar diye özel olarak üretip üretmediğini (bunu barmen genç ağzından kaçırmıştı; “bu ürün oteller için özel üretiliyor” demişti.) sormak için BURGAZ Alkollü İçkiler San. Tic. A.Ş. nin http://www.burgaz.com/tr/burgaz.htm internet adresinden merkez ve fabrika telefonlarını arayarak bilgi almak istedik. Müşteri temsilcisi ya da ürün müdürü gibi ünvanlarda kimseye ulaşamadık. Santraldeki bayan da biraz tersler bir ses tonu ile “bir şikayetiniz varsa internetteki sayfamıza imeyil yollayın!” dedi.

Ali Nurettin Gürses
0532 414 21 10
(2+1) Müşterİ
Otel kalış/çıkış tarİhİ: 11/16 Eylül 2009
Oda no.: 5406




[1] GAZETE HABERİ: 6/7/2008 Yalçın BEL / SABAH

Tatilciye sahte votka ve viski satacaklardı Pendık'te jandarma, tatil bölgelerine gönderilmek üzere hazırlanmış 4 bin sahte votka ve viski ele geçirdi. Sahte votka ve viski dolu koliler imalathane önüne park edilen bir minibüse yüklenmek istenirken suçüstü ele geçirildi.

[2] GAZETE HABERİ: 4-7-2009 Yurtiçi Haberler

Antalya'da 3 bin 400 şişe sahte içki Antalya'da 3 bin 400 şişe sahte içki konusu; ANTALYA'da bir ihbarı değerlendiren polis Ankara'dan kamyonla getirilen 3 bin 400 şişe sahte viski ve votkaya el koydu. Polis sahte içkilerin sahibi ve 2 kamyon şoförünü gözaltına aldı. ANTALYA'da bir ihbarı değerlendiren polis Ankara'dan kamyonla getirilen 3 bin 400 şişe sahte viski ve votkaya el koydu. Polis sahte içkilerin sahibi ve 2 kamyon şoförünü gözaltına aldı. Kaynak : yorumla.net - Antalya'da 3 bin 400 şişe sahte içkiSahte içki şişelerinin üzerine gerçek bandrol yapıştırıldığı belirlendi. Sahte içkilerden alınan numuneler incelenmesi için Tarım İl Müdürlüğü'ne gönderildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder